Pandemia zdewastowała hotele i restauracje.
Z powodu pandemii i wprowadzonych restrykcji hotele i restauracje ucierpiały najbardziej z wszystkich branż gospodarki. W 2020 r. w branży hotelowej i restauracyjnej oraz cateringowej liczba ogłoszonych niewypłacalności wzrosła o 65 proc. w stosunku do poprzedniego roku. Sprawdzamy, czy wraz z luzowaniem obostrzeń branża HoReCa ma szansę podnieść się po pandemicznym tsunami.
Małgorzata Anisimowicz – kwalifikowany doradca restrukturyzacyjny i prezes zarządu PMR Restrukturyzacje udzieliła komentarza do publikacji magazynu Forbes poświęconej tematyce upadłości przedsiębiorstw.

Menu
Zobacz również
- Grupa Volkswagen wciąż zmaga się z kryzysem w łańcuchach dostaw
- Co czwarty pracownik w fabryce silników elektrycznych w Tarnowie straci pracę
- Na skutek kryzysu mikrofirmy szukają finansowania z zewnątrz
- Pełne magazyny, puste portfele – tak wygląda obecna sytuacja polskich rolników
- Polacy zamykają i zawieszają firmy
- Kryzys w branży transportowej
- Kryzys po cichu uderza w zakłady mleczarskie
- Branża drzewna alarmuje, że na rynku polskiego drewna panuje kryzys
- Potężny kryzys na rynku mieszkaniowym
- Przez polską gastronomię przechodzi tsunami
dowiedz się więcej»